Potpisan Ugovor

DSC_0607U Drenovcima je 14.rujna 2015. potpisan Ugovor o institucionalnoj izgradnji Poljoprivrednog poduzetničkog inkubatora Drenovci između Općine Drenovci i Prehrambenog-tehnološkog fakulteta iz Osijeka koji će omogućiti izravan prijenos akademskog znanja i iskustva na lokalne poljoprivredne proizvođače i prerađivače.

Također uvest će i dva HACCP sustava i to za pilot edukacijsko-proizvodno postrojenje za preradu voća i povrća te za proizvodnju proizvoda od brašna; identificirati će i standardizirati recepture tradicionalnih proizvoda od brašna te voća i povrća.

Navedene aktivnosti provode se u okviru projekta Poljoprivredni poduzetnički inkubator Drenovci koji je financiran 99% iz Operativnog programa regionalna konkurentnosti; Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu, a ukupna vrijednost projekta je 12.464.719,29HRK.

ZAPOČELA IZGRADNJA POLJOPRIVREDNOG PODUZETNIČKOG INKUBATORA DRENOVCI

ZAPOČELA IZGRADNJA POLJOPRIVREDNOG PODUZETNIČKOG INKUBATORA DRENOVCI

U Drenovcima je održana tiskovna konferencija na kojoj su dr.sc. Jakša Puljiz, zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova EU, Željko Cibra, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije, Jakša Šestić, prof., načelnik Općine Drenovci, mr.sc. Ana Cvitković-Komesarović, direktorica Lokalne agencije za razvoj Vjeverica i Ivo Koški, voditelj projekta Poljoprivredni poduzetnički inkubator Drenovci potpisali Protokol o razvoju poduzetničke potporne infrastrukture u svrhu jačanja gospodarskog razvoja i regionalne konkurentnost, a koji je u vremenskoj kapsuli postavljen u temelje Poljoprivrednog poduzetničkog inkubatora Drenovci.

 

Projekt Poljoprivredni poduzetnički inkubator Drenovci – PPID provodi se u okviru Operativnog programa regionalna konkurentnost, Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu u ukupnoj vrijednosti od 12.464.719,29kn od čega je 99% financiralo iz EU sredstava.

Započeti radovi na izgradnji Poljoprivrednog poduzetničkog inkubatora Drenovci – PPID će biti završeni u narednih 10 mjeseci kada će se uspostaviti poduzetnička potporna infrastruktura koja obuhvaća:

  • Upravna zgrada PPID-a s pratećim sadržajima od 438,19 m² (uključuje 5 uredskih prostora, 2 edukacijska prostora);
  • višenamjenska hala od 422,46 m² (uključuje 2 edukacijsko-proizvodna postrojenja – za preradu voća i povrća te za proizvodnju proizvoda od brašna);
  • nadstrešnica za stoku od 200,00 m² (prodajno-izložbeni prostor);
  • otvoreni izložbeni prostor 900,00 m² (prodajno-izložbeni prostor);
  • interne prometnice i parkirališta ukupne bruto površine 2.187,01 m² i ograda.

Održana uvodna konferencija projekta ECO FOOD_TURA

U Drenovcima je 12.02.2015. održana uvodna konferencija projekta ECO FOOD_TURA čiji je nositelj LAR Vjeverica iz RH te UPIP Žepče iz BIH, a projektni partneri Općina Drenovci, HRAST d.o.o., Poljoprivredni fakultet Osijek i O.Š. Ivan Meštrović iz RH te Općina Teslić iz BIH. Na uvodnoj konferenciji predstavljene su  aktivnosti i rezultati projekta ECO FOOD_TURA čija je ukupna vrijednost 397.645,94EU od čega je 176.703,45EUR RH udio koji je 81,06% financiran iz Programa prekogranična suradnja IPA RH-BIH 2007-2013.

Održan prvi sastanak tima za provedbu projekta ECO FOOD(t)TURA

Održan je prvi sastanak regionalnog tima za provedbu projekta ECO FOOD(t)TURA u ukupnoj vrijednosti od 176.703,45EUR koji je 81,06% sufinanciran iz IPA CBC RH-BIH. Sastanak je održan  22.01.2015.g. u prostorijama partnera projekta RA HRAST d.o.o. u Vinkovcima.

Započeo s provedbom projekt ECO FOO(d)TURA

CBC RH-BIH U okviru Programa prekogranične suradnje RH-BIH dana 18.12.2014. započeo je s provedbom projekt ECO FOO(d)TURA. Ukupna vrijednost projekta s RH strane je 176.703,45EUR, a nositelj je Lokalna agencija za razvoj Vjeverica d.o.o. Partneri na projektu su Općina Drenovci, O.Š. Ivan Meštrović Drenovci, Poljoprivredni fakultet Osijek i Razvojna agencija Hrast d.o.o.