Kultura

Monodrama: „Krojcerova sonata“

U petak 9. ožujka u 20 sati – monodrama: „Krojcerova sonata“  po motivima adaptacije N. Harris, Teatar Kabare Tuzla

REŽIJA: Nebojša Bradić

IGRA: Vlado Kerošević

„Krojcerovu sonatu“, nastalu prema  noveli L. N. Tolstoja, režirao je beogradski redatelj Nebojša Bradić, a Vlado Kerošević, profesor na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli i osnivač Teatra Kabare u Tuzli, s ovom predstavom obilježio je 35 godina umjetničkog rada. „Krojcerova sonata“ priča je o ljubavi i ljubomori, sukobu između ženskog i muškog principa, sukobu birokracije i umjetnosti. Tolstojev junak u „Krojcerovoj sonati“ prisjeća se svoje mladosti dok putuje vlakom, života između opsesije i osvete te na koncu, kao u psiho drami, proživljava svaki detalj surovog ubojstva iz strasti.

CIJENA ULAZNICE: 30 kn

VIŠE NA: https://www.teatar.hr/124358/krojcerova-sonata/

U subotu 10. ožujka u 11 sati – predstava za djecu I. Andrića: „Aska i vuk“ redatelja Damira Altumbabića, Teatar Kabare Tuzla

U predstavi igraju:

Jasmina Ibrahimović – ASKA

Marko Mirković – VUK, BALETAN i VILENJAK

Marija Novaković – MAMA AJA

Damir Altumbabić – DR. OVNOVIĆ i VILENJAK

Emrah Mujkanović- PASTIR MARKO i VILENJAK

Samed Alić – PASTIR JANKO i VILENJAK

‘’Ovo je bajka o ljubavi prema umjetnosti, bajka o ljubavi prema plesu. Ovo je bajka o borbi za život. Aska se plesom brani od opakog i strašnog vuka, plesom odgađa svoju smrt, jer umjetnost je iznad svega, pa i iznad same smrti. Umjetnost je uzvišena toliko da se i sam vuk zaigra i zapleše, i kao što kažu šumski vilenjaci: Igrom se i ljepotom branimo i od smrti!. Zato djeco draga dođite u kazalište, volite kazalište, volite umjetnost, jer se umjetnošću borimo protiv svega ružnog.’’ – riječi redatelja.

CIJENA ULAZNICE: 20,00 kn

 

RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

–          četvrtkom od 11,00 do 13,00 sati

–          petkom od 11,00 do 16,30

te sat vremena prije događanja.

REZERVACIJE (za radnog vremena blagajne): 032 338 752 ili 091 26921045 te na: blagajna@kazaliste-vinkovci.hr